Kennel Speck Line - cockerienergiaa

Ilon kanssa tammikuussa 2020, kuvaaja: Maarit Mäki

Kuka, mitä ja miksi?

Olen nelikymppinen koiraharrastaja, joka on elänyt lähes koko elämänsä cockereiden kanssa. Ensimmäinen cockeri saapui perheeseeni, kun olin 2-vuotias ja sen jälkeen niitä on ollut enemmän ja vähemmän kerrallaan. Tällä hetkellä minulla on kotona 1 koira ja 1 kissa.

Olen vuosien varrella harrastanut koirien kanssa monenlaista, mutta pitkäaikaisin harrastukseni on ollut MEJÄ, jossa koestartteja on kertynyt reippaasti yli 100. Olen kilpaillut lisäksi agilityssa ja tokossa sekä käynyt koirieni kanssa spanielien taipumuskokeissa, mh-luonnekuvauksissa ja luonnetesteissä. Näyttelykehissäkin on toki pyöritty niin spanielien kuin setterienkin kanssa. Muita harrastuksia, joissa en ole kisaamaan asti edennyt, ovat olleet rallytoko, flyball sekä pelastuskoirien haku ja rauniot. Noseworkia ja peltojälkeäkin on tullut kokeiltua. Uusin harrastukseni Ilon kanssa on etsijäkoiratoiminta, tavoitteena meillä on valmistua vuoden 2021 aikana etsijäkoiraksi.

Vuosien varrella olen ollut mukana myös monessa yhdistyksessä ja järjestänyt kokeita ja kilpailuja. Oman rotuyhdistyksen jalostustoimikunnassa olin vuosina 2011-2016, mutta jättäydyin yhdistystoiminnasta sivuun, kun poikani Vilppu syntyi 2016. Vuonna 2019 minut nimitettiin Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin kennelneuvojaksi. Olen myös Kennelliiton virallinen dna-näytteenottaja eli voin ottaa näytteitä erilaisia geenitestejä varten. Ammateiltani olen lähihoitaja, maaseutuyrittäjä ja agrologi (AMK). Vuoden 2020 aikana on suunnitelmissa saattaa loppuun myös eläintenkouluttajan ammattitutkinto. Tällä hetkellä työskentelen erityistason lastensuojelulaitoksessa koulunkäynninohjaajana ja opiskelen suomen kieltä Jyväskylän yliopistossa.

Cockerspanielin rotumääritelmä (pdf)

Kuva: Maarit Mäki